БЕРНИ

BERNIE
2011
4+
|
1h 44m
“Берни“ е црна комедија за врската помеѓу еден педантен, но почитуван од другите асистент-директор на погребно претпријатие (Џек Блек) и една локална жена со доминантен карактер (Ширли Мек Лејн). Фабулата се случува во едно малечко гратче во источен Тексас. Филмот е во режија на Ричард Линклејтер ("Рок училиште"), а инспирација за снимањето на овој филм добил од една статија објавена во 1998 година во списанието “Тексашки месечник“, каде што се опишува животот на Берни Tајд и кој благодарејќи на својата широкоградост го променил карактерот на жителите на градот Картагина, по што - на нивно големо изненадување - е уапсен за извршено кривично дело.

БЕРНИ

2011
4+
|
1h 44m
duration